adurolabs.se – Om kända konstnärer, konst och grafisk design

Konst i vardagen

Konst behöver inte vara dyrt och svårtillgängligt. Du kan med enkla medel skapa en vardag fylld av härlig och vacker konst.

Posters och affischer

Det de flesta tänker på när de hör ordet ”konst” är tavlor i olika former. Ett alternativ till sådana är givetvis att köpa posters eller affischer. Det kan antingen vara från filmer du gillar, eller så köper du tryckta versioner av kända konstnärers verk. Det är ett billigt och bra sätt att kunna hänga upp en egen Claude Monet på väggen utan att ruinera dig. Satsa på att skaffa en riktigt fin ram till din plansch. Bäst men något dyrare blir att låta en ramverkstad tillverka en från grunden. Gör gärna en särskild tavelvägg som du kan fylla med många olika motiv.

Bruksföremål som konst

Ett annat sätt att fylla vardagen med konst är att köpa vackra saker som är konstnärligt dekorerade eller utformade. Ett bra exempel på sådant är ditt mobilskal som gärna får inte bara praktiskt utan också vackert att se på. Ett mobilskal är något du plockar upp ur fickan nästan oräkneliga gånger på en dag. Se till att skaffa ett som du blir glad av.

Det finns också många andra saker som tillverkas med färg och form i tanken. Titta till exempel på Smegs samarbete med Dolce & Gabbana där fantastisk industridesign möter modedesign på ett sätt som definitivt skapar stor konst. Även dessa är rätt dyra, särskilt om du jämför dem med en vanlig brödrost. Men om du istället tänker på det som ett konstverk till köket så blir det genast mycket mera prisvärt.

Ha din TV eller dator som konstgalleri

En annan sak som kan komma att fungera som ett konstgalleri i ditt hem är dina skärmar. En TV eller dator som står avslagen kommer se tråkig ut. Om du med hjälp av en USB-sticka eller en skärmsläckarinställning låter den visa konst blir det genast som en helt ny tavla du dessutom kan variera över tid. Här kan du givetvis välja mellan att använda bilder hämtade från nätet, som till exempel av kända konstverk, eller att visa upp dina egentagna bilder.