adurolabs.se – Om kända konstnärer, konst och grafisk design

Skapa ett mysigare barnrum

Ett barnrum är en plats för lek och stoj, men också ofta för lugn och sömn. Att skapa en miljö som passar båda dessa aktiviteter kan vara svårt, men går faktiskt att få till med enkla medel. Genom att köpa några trevliga barntavlor och andra inredningsdetaljer kan du skapa ett barnrum att trivas i. Läs vidare för att ta reda på hur du ska göra.

Låt väggarna leva

Kala väggar blir ingen glad av, allra minst i ett barnrum. Det enklaste sättet att liva upp väggarna på är att hänga upp trevliga barntavlor att titta på. Dessa tavlor får gärna ha motiv som ditt barn gillar. Kanske kan du hänga upp en bild på favoritdjuret eller favoritfiguren? Till lite större barn som kan läsa är det spännande med tavlor med roliga eller peppande citat. Hos Gallerix kan du enkelt hitta barntavlor för alla smaker.

Om du ska hänga upp flera tavlor är ett tips att låta dem gå ton i ton. På så sätt skapar du ett lugnare intryck i rummet och får enhetliga väggar. Det är också snyggt att låta en vägg vara en tavelvägg. Välj ut tavlor med olika motiv och häng upp dem i en grupp på väggen.

Komplettera tavlorna med mysiga textiler

När du har hängt upp tavlor som du gillar på väggarna är det dags att börja med resten av inredningen. Tänk på att ett barnrum ska vara härligt att vistas i och bjuda in till lek. Undvik möbler med hårda kanter som man kan slå sig på, speciellt till de mindre barnen. Inred istället med mjuka textilier. Du kan till exempel skapa en sagohörna genom att lägga en hög med mysiga kuddar på golvet. Komplettera den gärna med en barntavla med en sagofigur som ditt barn gillar.

Mysig belysning är också ett måste. Satsa på en bra huvudbelysning som lyser upp klart och komplettera den med mindre ljuskällor, till exempel ljusslingor. Det kan också vara fint att lysa upp tavlorna med så kallad tavelbelysning. Den ger ett mjukt ljus och gör att motiven verkligen syns, även när det är mörkt.

Något som också är mycket viktigt i barnrummet är förvaring. Investera i en bra förvaringsmöbel som sväljer alla leksaker. På så sätt är det enkelt att plocka undan när leken är över för dagen.

Här kan du läsa fler tips för att skapa ett mysigt barnrum.

Låt ditt barn vara med och välja

När det är dags att köpa inredning till barnrummet, till exempel barntavlor, kan det vara klokt att låta ditt barn vara med och välja motiv om han eller hon är tillräckligt stor. Det gör att barnet känner sig delaktigt och antagligen kommer att gilla sitt nya rum ännu mer.