adurolabs.se – Om kända konstnärer, konst och grafisk design

Bra att veta om jobbet som grafisk designer

Du som är intresserad av att jobba som grafisk designer har flera olika vägar du kan välja mellan. Det går nämligen att bli anställd hos tidningar, tv-bolag, bokförlag, tryckerier och kommunikationsbyråer.

Du kan även välja att arbeta som frilansare. Det kan du antingen göra genom att kontakta olika företag och se ifall de har några uppdrag du kan ta an, eller genom att bli medlem hos en förmedlare på nätet. Det finns flera förmedlare som erbjuder uppdrag till alla olika personer som arbetar som frilansare.

Väljer du att jobba som frilansare måste du räkna med att det inte är säkert att du alltid har jobb. Det kan bli så att under vissa perioder har du hur mycket som helst att göra, medan andra perioder har du inga jobb alls. Dock ger det dig en chans att jobba hemifrån om så önskas.

På grund av detta är det säkrare att bli anställd hos ett företag. Då kan du känna dig säker och veta att du alltid kommer ha en inkomst. Men lyckas du som frilansare, alltså blir en som de flesta företag väljer när de behöver något, kan du bli väldigt framgångsrik den vägen också.